Zoeken

Europese drones in Marokko om drugshandel en illegale immigratie te controleren

27 mei 2015 - 23:30 - Marokko

©

Om de steeds groeiende illegale immigratie en de drugshandel tussen Afrika en Europa te bestrijden, zou Europa de bouw van een drone-basis in Marokko hebben voorgesteld.

Al Massae vernam van diplomatieke bronnen dat de landen van de Europese Unie, met name Spanje, Italië en Frankrijk, aan Marokko toestemming hebben gevraagd om een drone-basis in het koninkrijk te vestigen. Dezelfde vraag werd aan Tunesië en Algerije gesteld.

De drones zouden volgens dezelfde bronnen worden gebruikt om de immigratiestroom naar Europa, en vooral naar Italië en Spanje, te remmen.

Ook zouden de toestellen worden gebruikt in de strijd tegen de drugshandel tussen Marokko en Spanje. Drugsnetwerken smokkelen jaarlijks tientallen tonnen drugs naar Europa smokkelen met krachtige motorboten via de Middellandse zee.

Zowel Marokko als Tunesië en Algerije reageerden terughoudend op het project uit vrees dat de onbemande vliegtuigen worden gebruikt voor spionage activiteiten.

De EU-delegatie in Marokko heeft de informatie op woensdag in een verklaring ontkent. "Tot grote verbazing van de EU-delegatie in Marokko, hebben Marokkaanse media verschillende artikelen gepubliceerd met betrekking tot een EU-project voor de bouw in Noord-Afrika, en meer specifiek in Marokko, van een luchtmachtbasis voor drones om de illegale immigratie te controleren. De delegatie protesteert tegen deze valse en ongegronde bewering. De Europese Commissie heeft geen enkel project in die zin".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team