Zoeken

Marokko verbiedt begrafenisplechtigheid Polisario-leider Mohamed Abdelaziz

3 juni 2016 - 16:30 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben een condoleance ceremonie voor de op dinsdag overleden Polisario leider Mohamed Abdelaziz in Laayoune en Smara verboden.

Volgens Alyaoum24 hadden de broers van Mohamed Abdelaziz woensdagavond in Laayoune een tent laten opzetten in de wijk waar hij woonde om de condoleances van familie en vrienden in ontvangst te nemen. Slechts enkele minuten na het begin van de plechtigheid lieten de autoriteiten de tent weghalen.

In Smara hebben de autoriteiten ook een groepje separatisten die het overlijden van de Polisario-leider publiek wilden aankondigen laten uiteendrijven.

De autoriteiten hebben daarentegen donderdagavond toestemming gegeven aan de vader van Mohamed Abdelaziz om een begrafenisplechtigheid in de regio van Kasba Tadla te organiseren. Ambtenaren hielpen de familie zelfs de tenten op te zetten.

Mohamed Abdelaziz wordt zaterdag in Bir Lahlou begraven. Zijn overlijden wordt door Marokko als een non-event beschouwd. In Algerije daarentegen werden acht dagen rouw afgekondigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team