Zoeken

Batman v Superman deels in Marokko gemaakt

20 augustus 2014 - 20:45 - Cultuur

©

Na opnames in Michigan en Illinois in de Verenigde Staten, zal de filmploeg van "Batman V Superman" begin september naar Marokko afreizen voor nieuwe opnames.

De informatie was reeds afgelopen mei vrijgegeven door filmproducent Warner Bros. Gisteren bevestigde Marokkaanse producent Nassim Abassi de komst van de filmploeg op zijn Twitter-account. Volgens hem beginnen de opnames van "Batman V Superman" in Marokko op 1 september en lopen door tot 13 december.

Nassim abassi kondigt opnames Batman v Superman aan

Vorige week hadden de filmmakers van "Mission Impossible 5" ook al laten weten dat een deel van de film met de onmisbare Tom Cruise, in Marokko zal worden gemaakt. De opnames zullen naar verwachting in verschillende steden plaatsvinden. Onder meer Marrakesh, Rabat en de Joodse wijk van Casablanca werden gekozen.

Marokko is erg populair bij buitenlandse - en vooral Amerikaanse - producties. Minstens twintig films werden sinds begin dit jaar deels of volledig in Marokko gemaakt en er staan er nog meer gepland.

Buitenlandse filmproducties zijn volgens het Marokkaans Cinematografisch Centrum, dit jaar een meevaller van 500 miljoen dirham voor Marokko, een stijging van 150%.

Opnames Game of Thrones in Marokko

Marokko minder aantrekkelijk

Ondanks deze goede cijfers verliest Marokko geleidelijk aan zijn aantrekkelijkheid door de sterke concurrentie van andere locaties zoals de Canarische Eilanden, waar een film maken steeds goedkoper wordt.

De regio van Ouarzazate is veruit de meest gevraagde locatie voor films te maken. Afgezien van Ouarzazate hebben enkele andere steden internationale producties aangetrokken. Onder meer in Laayoune, Tanger, Marrakech, Rabat en zelfs Casablanca werden buitenlandse films gemaakt.

Maar een film in Marokko maken wordt steeds duurder, waardoor sommige producenten voor andere, fiscaal goedkopere, landen kiezen. Onlangs gaf het team van Mission Impossible 5 de voorkeur aan de Canarische Eilanden boven Marokko. De film moest oorspronkelijk geheel in Marokko worden gemaakt, maar werd om fiscale redenen gedeeltelijk naar de Spaanse eilanden verplaatst.

Hetzelfde geldt voor hitserie Game of Thrones. Voor het vijfde seizoen hebben de makers om financiële redenen ook de voorkeur gegeven aan de Canarische Eilanden. Eerder kozen de makers voor de Kasba van Ait Ben Haddou.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team