Zoeken

Snelweg Marrakech 14 dagen dicht voor opnames Mission Impossible 5

29 augustus 2014 - 20:52 - Marokko

©

Voor de opnames van een "internationale film" heeft Marokkaanse snelwegenbeheerder ADM besloten om een belangrijk deel van de snelweg van Marrakech ruim twee weken lang voor het verkeer te sluiten.

Van zaterdag 30 augustus tot en met vrijdag 12 september, zal de bypass van Marrakech tussen de knooppunten Agadir en Tamansourt gesloten zijn. ADM wijst erop dat tijdelijke verkeerstekens werden geplaatst om de omleiding in goede banen te leiden.

Weggebruikers die naar Agadir willen gaan zullen de tijdelijke verkeerstekens moeten volgen en in de richting van het treinstation Marrakech Palmeraie moeten doorrijden tot de knooppunt van Tamansourt.

Aan weggebruikers die uit Agadir komen en zich naar Casablanca begeven, wordt gevraagd om de snelweg te verlaten ter hoogte van de knooppunt Tamansourt en terug de snelweg te nemen na het station Marrakech Palmeraie.

Snelwegbeheerder ADM geeft de naam niet van de "internationale film", maar er wordt in de media sterk gespeculeerd over de film Mission Impossible 5 met Tom Cruise. De opnames van MI5 zijn begin september in Marokko gepland. De opnames van Mission Impossible 5 in Marokko zullen twee weken in beslag nemen. De rest van de film wordt op de Canarische Eilanden gemaakt, waar de belastingvoordelen gunstiger zijn dan in Marokko.

Opnames Game of Thrones in Marokko

Hollywood en Marokko

Marokko is erg populair bij buitenlandse - en vooral Amerikaanse - producties. Minstens twintig films werden sinds begin dit jaar deels of volledig in Marokko gemaakt en er staan er nog meer gepland.

Buitenlandse filmproducties zijn volgens het Marokkaans Cinematografisch Centrum, dit jaar een meevaller van 500 miljoen dirham voor Marokko, een stijging van 150%.

Ondanks deze goede cijfers verliest Marokko geleidelijk aan zijn aantrekkelijkheid door de sterke concurrentie van andere locaties zoals de Canarische Eilanden, waar een film maken steeds goedkoper wordt.

De regio van Ouarzazate is veruit de meest gevraagde locatie om films te maken. Behalve Ouarzazate hebben enkele andere steden internationale producties aangetrokken. Onder meer in Laayoune, Tanger, Marrakech, Rabat en zelfs Casablanca werden buitenlandse films gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team