Zoeken

Marokko krijgt automatisch gegevens over bankrekeningen in het buitenland

5 december 2019 - 14:30 - Economie

©

De Marokkaanse belastingdienst DGI wil een einde maken aan kapitaalvlucht en zal vanaf de 1e september 2021 systematisch informatie ontvangen van bankrekeningen die door in Marokko wonende Marokkanen in het buitenland worden geopend.

In een verklaring laat de dienst weten dat alle bankrekeningen, inkomsten en investeringen in landen die de overeenkomst over automatische uitwisseling van bankgegevens hebben ondertekend, bij de Marokkaanse autoriteiten zullen worden gemeld. Deze controles zullen ook worden uitgevoerd op bedrijven en begunstigden van deze bedrijven, aldus de DGI.

Banken en verzekeringen moeten klanten die niet in het land verblijven identificeren. Vanaf 1 september 2021 zullen de naam, voornaam, paspoortnummer, adres- en telefonische gegevens, banknummer en saldo, ontvangen rente, verkoopopbrengsten en andere informatie systematisch met de landen die het verdrag hebben ondertekend worden gedeeld.

Nieuw is dat ook alle landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) systematisch gegevens zullen doorspelen aan de Marokkaanse belanstingdienst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team