Zoeken

Marokko: vastgoedgroep Bab Darna lichtte klanten voor zeker 400 miljoen dirham op

4 december 2019 - 12:40 - Marokko

©

Bab Darna is het middelpunt van een grote vastgoedschandaal in Marokko. De groep lichtte zeker 855 kopers op voor een geschatte bedrag van 400 miljoen dirham.

Hespress bericht dat dit bedrag mogelijk nog naar boven wordt herzien en ruim 500 miljoen dirham zou kunnen bereiken.

Onder de slachtoffers van deze gigantische fraude bevinden zich honderden in het buitenland gevestigde Marokkanen. Sinds de uitbraak van het schandaal worden dagelijks klachten ingediend bij de ambassades en consulaten van Marokko in Europa en de Verenigde Staten. Naast particulieren werden ook meerdere investeerders, eigenaars van kleine ondernemingen en bedrijven uit de privé-sector opgelicht.

Mohamed El Ouardi, directeur van Bab Darna, nam met zijn bedrijf deel aan tientallen vastgoedbeurzen in het buitenland gericht op wereld-Marokkanen. Hij beloofde aan de slachtoffers appartementen aan uitzonderlijk lage prijzen en promoties zoals een derde appartement gratis bij aankoop van twee appartementen.

De groep lichtte in de afgelopen vier jaar honderden slachtoffers op. Allen betaalden voorschotten en soms zelf het hele bedrag voor de aankoop van woningen die nooit werden geleverd.

El Ouardi werd op de Mohammed V luchthaven in Casablanca gearresteerd toen hij het land wilde ontvluchten. Onderzoek toonde aan dat hij zeker vier bedrijven in de metropool bezit, waaronder het bedrijf Capital Invest met een kapitaal van 7,1 miljoen dirham.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team