Zoeken

Marokko sluit anti-namaak en piraterijverdrag aan

8 oktober 2011 - 10:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse departement voor industriële en commerciële eigendom (OMPIC) heeft zich dinsdag in Tokio, Japan, aangesloten bij het anti-namaak en piraterijverdrag ACTA. De bedoeling van deze adhesie "is het opstellen van een wettelijke kader dat de overdracht van technologie moet vergemakkelijken in Marokko", aldus Adil al-Maliki, voorzitter van OMPIC.

De overeenkomst ondertekend in het bijzijn van acht lidstaten, namelijk Australië, Canada, Japan, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Singapore en de Verenigde Staten, heeft ook tot doel nieuwe private, publiek en buitenlandse investeerders aan te trekken en de informele sector te bestrijden.

De adhesie zal de teksten van intellectuele eigendom bevorderen in Marokko, de gezondheid van de consument helpen beschermen en de de verwoestende impact van namaak verminderen op de werkgelegenheid en de publieke en private investeringen.

Namaak gemaakt in Marokko betreft voornamelijk de ambachtelijke sector. De meerderheid van namaakproducten worden geïmporteerd uit het buitenland, waarvan 53,6% cosmetische producten. Ook voedsel wordt in grote hoeveelheden illegaal geïmporteerd in Marokko.

In 2010 werden 3,5 miljoen nagemaakte artikelen ter waarde 8,46 miljoen dirham in beslag genomen door de Marokkaanse douane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team