Zoeken

Olie cactusvijg is nieuwe arganolie

28 augustus 2011 - 14:00 - Marokko

©

Cactusvijgolie, de duurste olie in de wereld bekend om zijn anti-rimpel effecten, zou binnenkort in grote hoeveelheden moeten worden geproduceerd in Marokko, waar reeds 1,2 miljoen ton cactusvijgen jaarlijks worden geproduceerd.

De prijs van deze olie, waarvan de cultuur in Marokko is verdeeld over 150.000 hectare, kan oplopen tot 8000 dirham per liter (acht ton cactusvijg is nodig voor een liter olie). Het overschrijdt, door zijn deugden en zijn prijs, de Argan olie, zeer populair in de afgelopen jaren en die ongeveer 250 dirham de liter kost.

De olie, gewonnen uit de zaden van de cactusvijg, genaamd "Karmous" of "hendia" in Marokko, is een anti-rimpel zeer rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant. Vol met essentiële vetzuren, de olie van cactusvijg is effectief tegen uitdroging van de huid en helpt dus de veroudering van de huid te vertragen. Deze vrucht, afkomstig uit Mexico, is ook bekend om zijn helende deugden.

In Marokko wordt de teelt van de cactusvijg sinds enkele jaren aangemoedigd om de dorre zuiden te ontwikkelen. Met de hulp van de VN is het land erin geslaagd om de teelt van deze vrucht te verdriedubbelen in slechts tien jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team