Zoeken

Anouar Ait El Hadj: talent herleeft

15 april 2024 - 14:00 - Sport

©

Anouar Ait El Hadj krijgt bij KRC Genk eindelijk de kans om zijn talenten te tonen. De 21-jarige Belgische Marokkaan grijpt die kansen met beide handen en hoopt zich te bewijzen op het allerhoogste niveau.

Ait El Hadj kende een moeilijke start bij Genk, maar de laatste weken beleeft hij een heropleving. Hij scoorde een prachtig doelpunt tegen Antwerp en is een belangrijke pion in het nieuwe 5-3-2 systeem van coach Wouter Vrancken. "Het doet enorm veel deugd om opnieuw wedstrijden te spelen", vertelt Ait El Hadj. "Ik ben hard blijven werken en word daar nu voor beloond. Zo kan ik tonen dat Anouar Ait El Hadj nog steeds een goede voetballer is."

Lees ook: Marokko pakt Anouar Ait El Hadj af van België

De middenvelder geniet van zijn nieuwe rol in het team. "Ik hou hier wel van", zegt hij. "In deze nieuwe veldbezetting krijg ik veel vrijheid. We hebben ook de spelers om het op deze manier te doen."

Ait El Hadj is niet alleen technisch sterk, maar heeft ook een enorme motor. "Met zijn manier van voetballen heeft hij dat loopvermogen trouwens ook nodig", aldus Jonas De Roeck, die Ait El Hadj twee jaar onder zijn hoede had bij Anderlecht. De Roeck is ervan overtuigd dat Ait El Hadj alles heeft om het te maken op het allerhoogste niveau. "Hij is een moderne middenvelder, die technisch sterk is én een enorme motor heeft. Mensen onderschatten zijn fysieke kwaliteiten vaak, maar die zijn echt top."

De jonge speler heeft ook potentieel om in het buitenland te spelen. "Maar hij moet nu eerst en vooral volledig doorbreken en een vaste waarde worden bij Genk", aldus Hubert. "Hij moet die paar goede prestaties van de voorbije weken bevestigen en dan zien we later wel waar zijn plafond ligt."

Anouar Ait El Hadj was in het verleden soms een moeilijke jongen, maar dat is volgens De Roeck en Hubert niet meer het geval. "Anouar is echt een goede gast", aldus De Roeck. "Hij werkte hard op training, lag goed in de groep en toonde veel respect." Ait El Hadj is nog steeds erg geliefd in Anderlecht, waar hij meer dan tien jaar speelde. "Ik hou van Brussel", vertelt hij. "Het was trouwens een erg grote aanpassing om Brussel te verlaten, zeker omdat het voor mij samenhing met voor de eerste keer alleen gaan wonen."

Lees ook: Wie is Anouar Ait El Hadj, de nieuwe ster van Anderlecht

De aanvaller kijkt uit naar de wedstrijd tegen Anderlecht op 20 april, zijn 22ste verjaardag. "Dat zal altijd een speciale wedstrijd blijven voor mij", besluit hij. "Ik heb zo lang bij Anderlecht gespeeld en ben er opgegroeid. Maar we bekijken het match per match en de focus ligt nu dus volledig op de wedstrijd tegen Cercle Brugge."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team