Zoeken

Marokkaanse staat moet 5 miljoen dirham betalen voor moorden Imlil

7 juli 2021 - 20:20 - Marokko

©

De Marokkaanse staat moet een schadevergoeding van 5 miljoen dirham betalen aan de nabestaanden van de twee Scandinavische vrouwen die in 2018 in de regio Imlil door terroristen zijn vermoord. Zo luidde het oordeel van de administratieve rechtbank van Marrakesh.

In zijn uitspraak van 16 juni oordeelde de rechter dat de Marokkaanse staat mede schuldig is aan de moord op de Deense Louisa Vesterager Jespersen. De nabestaanden van de vrouw, die in 2018 in de regio Imlil door terroristen om het leven is gebracht, hadden een procedure gestart om een schadevergoeding te eisen. Volgens de website Medias24 heeft de familie van het Noorse slachtoffer Maren Ueland tot nu toe afgezien van een soortgelijke rechtszaak.

Lees ook: Marokko: doodstraf voor moord op Scandinavische toeristen

De nabestaanden van Jespersen hadden aan het begin van het strafproces in de antiterrorisme rechtbank van Salé in 2019 een schadevergoeding van 10 miljoen dirham geëist van de Marokkaanse staat voor de aansprakelijkheid voor de dood van de Deense vrouw.

In december 2018 werden Jespersen en Ueland in de regio Imlil onthoofd door een groep van vier terroristen. De daders werden enkele dagen na de gruwelijke moorden gearresteerd en zijn op 18 juli 2019 door een rechter in Salé ter dood veroordeeld. Tevens werden de nabestaanden van de slachtoffers een gezamenlijke schadevergoeding toegekend van 2 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team