Marokko-Algerije in finale Arab U-17 Cup

7 september 2022 - 22:00 - Sport

©

Het Marokkaans U-17 nationaal voetbalteam heeft zich maandag voor de finale van de Arab Cup gekwalificeerd met een 2-0 overwinning op Jemen. De jonge Atlas Leeuwen nemen het donderdag in de finale op tegen Algerije.

Marokko had aan het begin van de Arab Cup al laten weten dat het naar een plaats in de finale streefde. De Atlas Leeuwen hebben deze uitdaging maandagavond in Sig (Mascara), Algerije, kunnen waarmaken.

De twee doelpunten van de wedstrijd werden gemaakt door Mouad Bakizane in de 78ᵉ minuut en Saïd Rafai in de blessuretijd na een solo. Algerije verzekerde zich van een plaats in de finale door Saudi-Arabië op strafschoppen te verslaan (5:4). De score was 0-0 na de normale speeltijd.

De wedstrijd Marokko-Algerije is een Noord-Afrikaanse derby om in de gaten te houden. Het team van Saïd Chiba, dat nu in de finale staat, zal er alles aan doen om de trofee mee naar huis te nemen. De Algerijnen spelen voor een thuispubliek, gesteund door hun supporters, en zullen het de Atlas Leeuwen niet gemakkelijk maken.

De finale van de Arab U-17 Cup tussen Marokko en Algerije vindt plaats op donderdag 8 september in het Sig (Mascara) Stadion.