Zoeken

Marokko en Algerije in finale Franse "wijk-Afrika Cup", spelers onder druk

18 juni 2022 - 17:00 - Sport

©

Vandaag speelt Marokko tegen Algerije in de finale van de Mantaise Nationale Beker in Mantes-la-Jolie (Yvelines). Een paar uur voor het begin van de wedstrijd, voeren de fans de druk op.

De wedstrijd vindt plaats op zaterdag om 18.00 uur in het Jean-Paul-David Stadion. De aanvoerders van de Marokkaanse en Algerijnse selecties zijn de 23-jarige Sofiane en de 26-jarige Oualid. De fans van deze teams, die strijden om de sportieve suprematie in de Maghreblanden, zijn hongerig naar de overwinning en aarzelen niet om beide spelers onder druk te zetten. "Ze weten dat we in de finale zitten," zegt Sofiane, die informatica studeert, tegen Le Parisien.

Lees ook: Kwalificatie Afrika Cup 2023: Marokko verslaat Liberia

"Als ik het huis verlaat, zegt altijd iemand tegen me: ’We moeten zaterdag winnen, we moeten ze verslaan’. Ook al is het een amateurwedstrijd, de druk is enorm. Mijn vrienden en familie zullen op de tribune zitten. Ik wil ze niet teleurstellen. Ik weet dat als ik iets verkeerd doe, ik er maanden over zal horen," zegt de jongeman lachend. Zijn tegenstander ziet het ook zo. "Je kunt gen voet buiten de deur zetten of het wordt je gezegd", zegt Oualid, een jonge manager die professioneel speelde in Angers (Maine-et-Loire) en later in Algerije.

Lees ook: Voetbal: Marokko verslaat Congo met 7-0

De "Coupe des nations mantaises" is een voetbalcompetitie in Frankrijk. Tientallen spelers uit Mantes, waar de Marokkaanse gemeenschap zeer groot is, nemen aan het kampioenschap deel.

Bladna.nl