Zoeken

Marokko-Algerije: opnieuw controverse rond liedje

21 augustus 2023 - 10:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres Kaoutar Berrani is na een lange afwezigheid weer terug in de schijnwerpers. Ze bevindt zich echter ongewild in het middelpunt van een controverse over een lied waarvan de auteur een Algerijnse artiest zou zijn.

"Mahani zine" markeert de terugkeer van Kaoutar Berrani naar de muziekscene. Op haar Instagram vertelde ze dat "Alala Yalali" en "Mahani Zine", twee liedjes van haar nieuwe album, toebehoren aan de Algerijnse zanger Salim Halali. Dit heeft tot irritatie geleid bij haar Marokkaanse fans en collega’s.

Lees ook: Marokkaanse Kawtar Berrani verlaat Arab Idol

Verschillende Marokkaanse prominenten hebben een online campagne gestart tegen de Riffijnse zangeres, waarbij haar volgers worden opgeroepen om haar niet meer te volgen. Ze hopen dat dit haar zal dwingen haar fout te erkennen en excuses aan te bieden aan de familie van Abdesadaq Cheqara, de Marokkaanse zanger die volgens hen "Mahani Zine" als eerste zong.

Lees ook: Marokkaanse Kaoutar Berrani blijft schitteren in Arab Idol (video)

Volgens de website Algérie360 zou Salim Halali, zanger en vertolker van Algerijnse, Arabo-Andalusische en klassieke popmuziek, de echte auteur van dit liedje zijn.

Bladna.nl