Zoeken

Marokko-Algerije: Abdeslam Ouaddou opnieuw in opspraak

25 mei 2020 - 19:20 - Sport

©

Abdeslam Ouaddou is opnieuw onder vuur komen te staan vanwege uitspraken over Algerije. De voormalige Marokkaanse international had vorige week al veel kritiek gekregen na Riyad Mahrez te hebben verdedigd.

Na het voor de Algerijnse international te hebben opgenomen werd de voormalige aanvoerder van de Atlas Leeuwen bekritiseerd voor zijn "nabijheid met de Algerijnen". Volgens zijn critici is het juist vanwege deze nabijheid dat hij Mahrez verdedigde na diens omstreden uitspraken over Marokkanen.

In een nieuw bericht op social media spreekt Ouaddou over zijn relatie met Algerije. Hij vertelt hoe hij aan Osian Roberts, technisch directeur van het Marokkaans elftal, had geschreven met de vraag of hij een stage bij de Atlas Leeuwen zou mogen doen voor zijn UEFA-Pro trainer-coach diploma. Hij kreeg naar eigen zeggen geen antwoord.

Ouaddou besloot daarom om aan zijn vriend Jamal Belmadi, coach van het Algerijns elftal, hulp te vragen. Belmadi aarzelde geen moment en bood hem de gevraagde stage aan.

Geërgerd door het gedrag van de Marokkaanse voetbalautoriteiten en de kritiek van de afgelopen dagen, besloot Ouaddou te reageren. "Alsjeblieft, ik ben een vredelievend man, een humanist. Ik hou van mijn land. Dus stop met de beledigende berichten. Maak niet van me een persoon die ik niet ben en niet wil worden. Een hater! De vraag is hoe ik in mijn eigen land door de technisch directeur werd behandeld. Bedankt Algerije!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team