Zoeken

Marokko: algemene daling vastgoedprijzen

21 mei 2022 - 18:20 - Economie

©

In een moeilijk internationaal klimaat blijft de wereldeconomie de Marokkaanse vastgoedmarkt beïnvloeden. In het eerste kwartaal van het jaar noteerde de sector een daling van de verkoop en van de prijzen.

Volgens het door Bank Al-Maghrib en het nationaal agentschap voor het behoud van het kadaster en de cartografie opgestelde verslag over de prijsindex van onroerend goed (IPAI), waren de prijzen van onroerend goed eind maart met 4,9% gedaald. De daling trof zowel woningen (-5,8%), grond (-2,9%) als commercieel onroerend goed (-8,6%).

Lees ook: Marokko: algemene daling vastgoedprijzen in 2021

Tegelijk daalde het aantal transacties met 9,3%, door een algemene daling van de verkoop. Zo daalde residentieel vastgoed met -6,6%, grond (-15,7%) en commercieel vastgoed (-11,9%), aldus het persbericht.

Per categorie daalden de prijzen van woningen met 5,8%, waarbij flats en villa’s met 6,6% daalden en huizen met 2,4%. Het aantal transacties daalde met 6,6%, de prijzen voor flats met 6,7%, huizen met 4,6% en villa’s met 8,2%.

Lees ook: Marokko bij zes beste internationale vastgoedmarkten

Voor commercieel onroerend goed was er een daling van 13,5% voor kantoren en van 8,6% voor bedrijfsruimten. De transacties daalden zowel voor kantoren als voor bedrijfsruimten. De prijzen daalden in Rabat, Casablanca en Tanger, terwijl ze in Marrakech stegen in vergelijking met het vorige kwartaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team