Zoeken

Marokko: alcoholverkopers komen in opstand

31 december 2019 - 18:00 - Marokko

©

Alcoholverkopers zijn ontevreden met de wetsteksten die de verkoop van alcohol in Marokko regelen. De Vereniging Atlas van eigenaren van alcoholverkooppunten in Casablanca wil een debat in het parlement over een tekst uit 1967.

De onvrede van de verkopers volgt op controlebezoeken die in de afgelopen weken door de nationale veiligheidsdienst DGSN werden uitgevoerd en waarbij aandacht was voor de naleving van deze tekst.

Volgens de wetgeving moeten vrouwen alvorens ze in alcoholverkooppunten gaan werken, toestemming vragen aan de politie en daarvoor een uittreksel van het strafblad, twee foto’s, de schriftelijk toestemming van de echtgenoot of een scheiding- of vrijgezellencertificaat tonen.

Tijdens de inspectiebezoeken werd ook gecontroleerd of de eigenaren van de vergunningen voor de verkoop van alcohol aanwezig waren, wat bij de wet verplicht is. Een andere bepaling van de wet is dat verkooppunten voor alcohol definitief worden gesloten indien de licentiehouder tot een gevangenisstraf wordt veroordeeld.

De Vereniging Atlas noemt de wetgeving omtrent alcoholverkoop een "curiositeit" in het juridisch arsenaal en stelt dat deze "steeds problematischer" wordt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team