Zoeken

Prins Moulay Hicham reageert op arrestatie journalist Omar Radi

31 december 2019 - 17:20 - Marokko

©

Prins Moulay Hicham heeft in een bericht op Facebook gereageerd op de arrestatie van de Marokkaanse journalist Omar Radi.

De neef van Koning Mohammed VI herinnert er in zijn bericht aan dat "de vrijheid van meningsuiting en publicatie rechten zijn die door de grondwet worden gewaarborgd."

Volgens Moulay Hicham is "het juridisch arsenaal dat nodig is om nationale instellingen te beschermen één ding, en het voortdurend gebruik van dit arsenaal om het publiek debat tegen te houden over onderwerpen die enkel door een debat in een vrije samenleving kunnen worden aangepakt, een ander".

De "rode prins" zoals Moulay Hicham wordt genoemd, stelt dat problemen omtrent menselijke ontwikkeling of economische groei niet kunnen worden aangepakt als "de vrijheid van meningsuiting en publicatie, en de andere mensenrechten die door de grondwet worden beschermd, niet worden gegarandeerd".

Omar Radi werd op maandag 26 december gearresteerd als gevolg van een bericht op Twitter waarin hij kritiek uitte op het vonnis die door de rechter Lahcen Tolfi tegen de Hirak-activisten was uitgesproken. De 33-jarige journalist wordt sindsdien vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team