Zoeken

Zoveel liters alcohol verbruiken Marokkanen

15 september 2019 - 16:50 - Marokko

©

Marokkanen verbruikten in de afgelopen drie jaar ruim 310 miljoen liter bier, 38 miljoen flessen wijn en 14 miljoen sterkedrank.

Assabah bericht dat dat 3 liter bier per inwoner betekent. In Marokko mag alcohol officieel enkel aan buitenlanders worden verkocht. Deze gemeenschap telt echter slechts 80.000 mensen.

Het blad geeft aan dat, als de wet die de verkoop van alcohol aan moslims verbiedt zou worden nageleefd, dat zou betekenen dat de buitenlanders die in Marokko wonen allemaal alcoholisten zijn, met een gemiddeld dagelijks verbruik van drie liter alcohol per persoon.

In werkelijkheid is de alcoholconsumptie van niet-moslims in Marokko miniem vergeleken met die van Marokkanen. De autoriteiten kunnen om financiële redenen de wet niet echt toepassen, aldus Assabah.

Marokko heeft bovendien twee tegenstrijdige wetten. Een eerste wet verbiedt de verkoop van alcohol aan Marokkanen terwijl een andere wet de inning van belastingen van de alcoholverkoop toelaat. In de loop van 2019 zal de verkoop van alcohol naar verwachting 1,5 miljard dirham aan belastingen opbrengen, 60 miljoen dirham meer dan vorig jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team