Zoeken

Politie Casablanca opent jacht op barmeisjes

19 oktober 2019 - 14:30 - Marokko

©

In Casablanca heeft de nationale veiligheidsdienst DGSN besloten om hard op te treden tegen vrouwen die illegaal als barmeisjes, kuisvrouwen, serveersters en andere baantjes werken.

Veel vrouwen hebben in de afgelopen dagen hun baan in nachtclubs, restaurants en bars verlaten uit vrees te worden gearresteerd. De situatie zorgt voor onvrede in de metropool, waar meerdere invallen werden gedaan in het centrum van de stad en in Ain Diab.

H24info bericht dat vrouwelijk personeel een speciale vergunning nodig heeft om in nachtclubs en bars of restaurants te werken, wat niet het geval is voor mannelijk personeel.

Volgens Jeddouri Jilali Kacem, voorzitter van de vereniging Atlas, vraagt de politie systematisch een kopie van de identiteitskaart, het strafblad, een werkvergunning en een verklaring van de werkgever en de werknemer.

De activist stelt dat deze situatie ervoor zal zorgen dat honderden vrouwen in de armoede zullen belanden. Professionelen van de sector willen in de komende dagen een staking van 48 uur organiseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team