Zoeken

Marokko werft agenten aan om Algerije te bespioneren

30 mei 2013 - 20:59 - Marokko

©

De Marokkaanse geheime dienst zou in samenwerking met de CIA, agenten hebben aangeworven om Algerije, Spanje en Mauritanië te bespioneren. Dat zegt het Algerijns dagblad El Mihwar.

De samenwerking tussen de Marokkaanse DGED en de Amerikaanse CIA werden veel nauwer na de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten.

In de strijd tegen terrorisme doen de Verenigde Staten sinds de aanslagen in New York, regelmatig beroep op de Marokkaanse en Jordaanse geheime diensten, door experts beschouwd als de besten in de Arabische wereld. De strijd tegen terrorisme zou tot spionageactiviteiten hebben geleid in verschillende Afrikaanse en Arabische landen, waaronder Algerije en Spanje.

Marokko stelt al jaren alle nodige middelen om terrorisme te bestrijden, ter beschikking van de CIA, in tegenstelling tot andere Arabische landen, die weigeren mee te werken. Dat zegt El Mihwar onder vermelding van geheime Amerikaanse documenten gepubliceerd door WikiLeaks.

Vrouwen - bij voorkeur jong en mooi - zouden worden aangeworven en getraind door Marokko. Van hen wordt verwacht dat ze dan Algerijnen en buitenlanders ertoe brengen voor de DGED te gaan werken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team