Zoeken

Politie Marokko houdt grote kuis

4 juni 2013 - 21:14 - Marokko

©

Disciplinaire sancties werden onlangs door de Directie van territoriale veiligheid (DGSN) opgelegd aan verschillende politieverantwoordelijken in Marokko.

Door professionele fouten werden meerdere politie-inspecteurs en agenten de afgelopen weken naar andere diensten of afgelegen steden gestuurd. Onder hen bevonden zich de politiebazen van de districten Sidi Othman en Hay Mohammadi-Ain Sebaa in Casablanca. Beiden werden naar de administratieve dienst van de stad getransfereerd.

Agenten die naar afgelegen regio’s zoals de zuidelijke provincies zijn gestuurd, vinden de maatregel onrechtvaardig en storend voor hun families en schoolgaande kinderen.

In Marokko zorgen woedeaanvallen van Koning Mohammed VI regelmatig voor sancties bij de politie. In 2011 was politiebaas Mustapha Mouzouni uit Casablanca, na een bezoek van de monarch aan de metropool, overgeplaatst naar Zagora wegens wanpraktijken.

Marokko telt ongeveer 50.000 politieagenten. Ter vergelijking telt de stad Parijs alleen al 40.000 politieagenten. In Algerije zijn dat er 190.000.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team