Zoeken

Marokko vertegenwoordigd door Afghaan op UFC Paris

1 september 2022 - 09:40 - Sport

©

De in Afghanistan geboren Duitse vechter Nasrat Haqparast, wil Marokko vertegenwoordigen in zijn gevecht tijdens UFC Paris dit weekend. Zijn beslissing is een reactie op het verbod van de Ultimate Fighting Championship (UFC) om "de vlag van Afghanistan te hijsen of tonen" op het evenement.

"Kon geen betere optie vinden dan de vlag van Marokko, aangezien Marokko mij al lang van ganser harte steunt als goede atleet en moslim," schreef Nasrat Haqparast in het Perzisch op zijn Instagram-account.

Lees ook: MMA vechter geschorst door Hitler tatoeage

De Afghaanse vechter neemt het zaterdag op tegen de Canadees John Makdessi tijdens UFC Paris. De clash stond reeds gepland sinds 2019 maar werd tweemaal geannuleerd. Eindelijk is er nu de bevestiging dat het gevecht doorgaat in de Accor Arena op zaterdag. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat UFC een evenement promoot in Frankrijk, aldus Asian MMA.

Lees ook: Marokkaan Mohammed Obbadi verliest op knockout (video)

Haqparast werd in Duitsland geboren uit Afghaanse ouders die als vluchtelingen naar Europa kwamen. Het feit dat hij zijn liefde voor Marokko toont betekent niet dat hij zijn vaderland vergeet. "De situatie in Afghanistan doet mijn hart bloeden, maar onze hoop is groot. De vlag van Afghanistan zal altijd in mijn hart blijven en ik zal het door oorlog verscheurde land zaterdag inshallah trots maken," beloofde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team