Zoeken

Marokkaan Mohammed Obbadi verliest op knockout (video)

18 januari 2022 - 11:40 - Sport

©

In de Arena José Sulaimán in Monterrey, Mexico, is de Marokkaanse bokser Mohammed Obbadi op vrijdag 14 januari na een knock-out in de derde ronde, uitgeschakeld door de Filipijnse Jade Bornea. Zijn kans om de wereldtitel van super vlieggewicht bokskampioen te veroveren is daarmee verkeken.

De kans om voor de IBF titel supervlieggewicht te vechten kon Mohammed Obbadi niet bereiken. Gedurende twee ronden vocht de Marokkaanse bokser goed, alvorens in de derde ronde te verliezen van de 26-jarige Filipijn Jade Bornea. Die ging flink tekeer en sloeg zijn 28-jarige tegenstander in de touwen: hij gaf de ene stoot na de andere en wist Mohammed Obbadi met een fatale linkse hoek knock-out te slaan. De Marokkaan viel voorover en kon niet meer opstaan. Voor Mohammed, die ervan droomt de top te bereiken, is dit een nieuwe nederlaag.

Lees ook: Boksers Anas en Nabil Messaoudi slaan tegenstanders knockout in Brussel

Deze overwinning geeft Jade Bornea de kans zijn landgenoot Jerwin Ancajas, die al vijf jaar wereldkampioen vlieggewicht is bij de IBF, uit te dagen. Toen hij in 2014 professioneel ging boksen, was Jade al Aziatisch jeugdkampioen boksen en wereldkampioen brons bij de junioren. Hij versloeg grote namen als de Japanse Kosei Tanaka, wereldkampioen boksen in drie divisies, en Murodjon Akhmadaliev, de WBF/WBA super bantamgewicht kampioen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team