Zoeken

Marokkanen met zonnefiets naar China (foto’s)

9 oktober 2018 - 12:00 - Marokko

©

Yousef Al-Hawas en Mohammed Said Al-Jabbari hebben het klaargekregen. De twee Marokkanen reisden met de fiets naar China!

De twee sportievelingen namen deel aan een rally van de Franse vereniging The Sun Trip en reden tot China met een zonne-driewieler.

Ze vertrokken op 8 juni voor het mausoleum van Ibn Battuta in Tanger, een heel symbool, en reden eerst naar Frankrijk. Op 25 september startte hun echte reis naar China vanuit het Franse Lyon.

Yousef Al-Hawas (50) en Mohammed Said Al-Jabbari (37) reden langs Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Kazachstan om uiteindelijk in China aan te komen na een reis van ongeveer 13.000 kilometer.

In totaal namen 42 teams aan de rallye deel. Enkel Yousef Al-Hawas en Mohammed Said Al-Jabbari en een Tsjechisch team bereikten het eindpunt. Yousef Al-Hawas ontwierp zelf de zonne-driewieler waarmee de twee de reis deden. Mohammed Said Al-Jabbari heeft een handicap waardoor hij de trappers met zijn handen bewoog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team