Zoeken

Schokkende trend in Marokko: dood delen op TikTok

2 juni 2024 - 13:00 - Marokko

©

In Marokko is er een zorgwekkende trend opgedoken op sociale media, met name TikTok: het banaliseren van de dood. Bepaalde influencers delen openlijk en gedetailleerd de momenten van rouw en verlies met hun volgers, wat bij veel Marokkanen voor verontwaardiging zorgt.

Een recent voorbeeld is de TikTok-gebruiker Sarah, die live de dood van haar grootmoeder, Mi Saadia, uitzond. De video toont haar emotionele reactie, met luid gehuil en snikken, wat veel kijkers ongepast vonden. De kritiek op Sarah’s gedrag was fel: velen noemden het immoreel en respectloos voor de overledene en haar familie.

Lees ook: TikTok vector voor losbandigheid in Marokko?

Dit is niet het enige voorbeeld. Steeds meer influencers delen beelden van begrafenissen, rouwprocessen en zelfs sterfbedscènes met hun volgers. Sommigen zien dit als een manier om hun dierbaren te eren en hun verdriet te delen, terwijl anderen het afkeuren als een vorm van aandachtstrekkerij en sensatiezucht.

Lees ook: Marokko gaat TikTok beperken

De discussie is gaande: hoort rouw bij het privéleven of is het oké om het te delen met de online wereld? Is het tonen van verdriet op sociale media een vorm van eerbetoon of een manier om likes en volgers te verzamelen?

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team