Zoeken

Marokkanen protesteren tegen moord op journaliste Shirine Abou Aqleh

14 mei 2022 - 19:40 - Marokko

©

Actievoerders en journalisten kwamen woensdagmiddag bijeen voor de Palestijnse Ambassade in Rabat, om te protesteren tegen de moord op de Palestijnse journaliste Shirine Abou Aqleh.

Op woensdagochtend werd Shirine Abou Aqleh, correspondente voor Al Jazeera, gedood door geweervuur van het Israëlische leger, terwijl ze verslag deed van gevechten in de stad Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Lees ook: Marokkaanse journalist verdacht van spioneren voor Nederland

De Nationale Unie van de Marokkaanse Pers (SNPM), de Nationale Actiegroep voor Palestina en het Marokkaans Front ter Steun van Palestina hadden tot de sit-in opgeroepen. De demonstranten eisen internationale vervolging van de "Israëlische moordenaars" van de journaliste en hekelen het "falen van de internationale gemeenschap om krachtig te reageren op de Israëlische misdaden tegen de Palestijnen".

Lees ook: Honderden eisen vrijlating Marokkaanse journalist Omar Radi

Shirine Abu Aqleh (51) werd gedood door een kogel in het hoofd, meldt het officiële Palestijnse Persbureau Wafa. Het wees erop dat een andere journalist, Ali Samoudi, ook werd beschoten en in de rug werd geraakt. Zijn toestand zou echter stabiel zijn. Hij verklaarde dat Israëlische troepen het gemunt hadden op journalisten en persteams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team