Zoeken

Marokkanen "redden" Spanje van Brexit

20 februari 2020 - 17:50 - Wereld

©

Het besluit van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen heeft bijna geen gevolgen gehad op de Spaanse vastgoedsector zoals eerst werd gevreesd. Dat is voornamelijk te danken aan Marokkanen en Roemenen.

Britten waren tot voor de aankondiging van de Brexit de belangrijkste buitenlandse klanten van Spaanse vastgoed. Maar met de Brexit zakte de interesse van Britten voor Spaanse vastgoed. Ook besloten honderden Britten die in Spanje gevestigd waren, naar hun land van herkomst terug te keren.

Volgens officiële Spaanse bronnen werd het vertrek van de Britten weinig gevoeld in de vastgoedsector en speelden Marokkaanse en Roemeense kopers daar een grote rol in. Zij hielden het evenwicht van de vastgoedmarkt in stand.

In de eerste twee maanden van het jaar groeiden de vastgoedaankopen van Marokkaanse en Roemeense onderdanen gemiddeld met 6 procent.

Wetenswaardig is dat in de loop van vorig jaar 501.085 eigendommen werden verkocht in Spanje, waarvan 63.000 aan buitenlanders, oftewel 12,45 procent van alle vastgoedtransacties. Marokkanen stonden toen op de derde plaats van buitenlandse kopers met 6,17 procent van alle aankopen, net na de Fransen en de Duitsers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team