Zoeken

Helden Omar, Redouan en Amar redden bewoners brandende flat in Utrecht

23 juni 2018 - 13:36 - Wereld

©

Omar (32), Redouan (27) en Amar (26) aarzelden donderdagavond geen moment toen een flatwoning ontplofte in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Omar El Azzouzi zat in zijn auto toen hij een knal hoorde. "Een gigantische explosie, het glas lag overal op de grond. Ik heb niet getwijfeld en ben meteen de flat binnen gerend."

Redouan en Amar keken op dat moment naar de voetbal. "We zaten in pizzeria Pronto de wedstrijd Argentinië – Kroatië te kijken. En toen die knal. We renden de flat in en gingen op alle deuren en ramen trappen. ’Eruit, brand’, riepen we.", aldus Redouan.

Redouan, Amar, Omar probeerden samen met twee agenten alle bewoners te evacueren. Omar kreeg toen plots een baby in zijn handen gedrukt. "Het was zó heftig, we moesten iedereen redden. Gelukkig kon de baby snel naar buiten. Je moet er niet aan denken dat die baby te veel rook binnen krijgt.", zegt Omar aan het AD.

Onze helden schoten zelfs één van de agenten te hulp toen die op de verdieping boven het brandend appartement vast zat door de rook. "Het stond vol rook en de vlammen sloegen om zich heen. Hij kon niets anders dan het raam inslaan en springen", vertelt Amar. De agent kwam op een afdakje terecht en raakte ernstig gewond. Omar klom toen op het dakje en hielp de agent met andere mensen naar beneden.

De ontploffing werd door Mimoun H. veroorzaakt. De 70-jarige man stak zijn vrouw dood en zijn woning in brand. Hij wist het gebouw zelf op tijd te verlaten en werd door de politie gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team