Zoeken

België: helden Ayoub en Mohammed springen in kanaal om koppel te redden

6 juni 2018 - 19:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Ayoub Azzouz en Mohammed Snoussi aarzelden geen moment toen in de nacht van zaterdag op zondag een auto in het kanaal van Willebroek in het Belgische Brussel belandde.

Mohamed Snoussi was al ter plekke en probeerde een vrouw uit het water te helpen toen Ayoub Azzouzi aankwam. Omdat de vrouw te ver was sprong Ayoub in het water, gevolgd door Mohamed. Samen hielde ze haar boven water.

"Mohammed stond al aan de balustrade. Hij had buiten lawaai gehoord en had uit zijn raam gezien hoe de wagen in het water lag. Hij en enkele anderen probeerden de vrouw uit het water te halen vanop de oever, maar ze bleek te ver weg te zijn. Daarop besliste ik om in het water te springen waarop Mohammed mij volgde.", vertelde Ayoub aan Het Laatste Nieuws.

"We hebben zeker 15 minuten aan een metalen pijp in het water gehangen. Gelukkig is Mohammed ook in het water gesprongen, anders had ik de vrouw nooit kunnen vasthouden”, zegt Azzouz. “Terwijl we daar lagen, probeerde ik haar wakker te houden door met haar te praten, iets wat ik geleerd heb tijdens een cursus bij het Rode Kruis. Na 15 minuten arriveerden de hulpdiensten. Een brandweerman gooide een touw naar ons om rond de vrouw te hangen. Een andere brandweerman sprong intussen in het water en via een ladder kon de vrouw gered worden. Tien minuten later haalden ze het levenloze lichaam van haar man boven."

Ayoub is blij voor de vrouw maar heeft moeite met het overlijden van haar man. "Ik ervaar op dit moment heel wat emoties. Aan de ene kant ben ik blij dat ik de vrouw heb kunnen redden, maar aan de andere kant is het verschrikkelijk dat haar man is overleden. Ik heb nog even getwijfeld om achter de auto aan te duiken, maar die zonk veel te snel."

De familie van de slachtoffers bedankte Ayoub en Mohamed en nodigde hen uit voor de begrafenis van de man.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team