Zoeken

Marokkaan steekt zichzelf in brand voor consulaat in Madrid

10 februari 2023 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 41-jarige Marokkaan die zichzelf voor het Marokkaanse consulaat in Madrid in brand had gestoken, is zwaargewond naar het ziekenhuis La Paz in de Spaanse hoofdstad afgevoerd.

Volgens Europa Press gebeurde het incident dinsdagmiddag. De man, die momenteel in een "ernstige toestand" verkeert, besproeide zichzelf met een ontvlambare vloeistof en stak zichzelf vervolgens in brand.

Lees ook: Marokkaan in Spanje steekt zichzelf in brand voor vrouw

El Pais meldt dat de man nog leeft dankzij de snelle reactie van een medewerker van het Marokkaanse consulaat. "Ik zag hem rennen en er waren mensen achter hem die probeerden zijn brandende kleren uit te trekken. Gezien hoe zijn hoofd in brand stond, denk ik dat hij benzine over zichzelf had gegoten", vertelt Rachid, een getuige van het incident.

Lees ook: Marokkaan steekt zichzelf live in brand op Facebook

Een medewerker van het consulaat wist de vlammen te doven met een blusapparaat. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn lichaam zou voor 40% verbrand zijn. Er is een onderzoek aan de gang om de redenen achter deze extreme daad te achterhalen.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl