Zoeken

Marokkanen cel in voor aanval op neonazi’s in Spanje

23 juli 2021 - 19:00 - Wereld

©

Een rechtbank in Madrid heeft drie Marokkaanse jongeren veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en 4100 euro schadevergoeding, voor het mishandelen van twee activisten van een extreemrechtse groepering in de Madrileense wijk San Blas. Zij zullen het land worden uitgezet na hun gevangenisstraf.

De gebeurtenissen dateren van 14 oktober 2020. Er brak toen een gevecht uit tussen minderjarige migranten en jonge neonazi’s in de wijk San Blas in Madrid. Op de video’s van de gebeurtenissen zijn vier jonge mannen te zien die twee anderen aanvallen met stokken en stenen, totdat één van hen het bewustzijn verliest en op de grond valt. De tweede probeerde zich te verdedigen met een motorhelm, schrijft Público.

Lees ook: Marokkaan vermoord in Spanje, dader wilde alle "Moren" doden

Het eerste slachtoffer werd met zware verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Hij had breuken aan zijn neus en schedel, alsook een ontwrichte bovenkaak. De tweede had blauwe plekken en een blessure op zijn voorhoofd, die verschillende hechtingen vereiste.

De rechter veroordeelde de daders tot zeven jaar gevangenisstraf en tot de betaling van een schadevergoeding van 4100 euro. Na het uitzitten van hun straf zullen zij naar Marokko worden teruggestuurd.

Bladna.nl