Zoeken

Marokkaan vertelt ’slagveld’ Bamako

23 november 2015 - 16:30 - Gemeenschap

©

Noureddine Faraji bevond zich in het Radisson Blu hotel in Bamako toen gewapende mannen het hotel binnenvielen. De Marokkaan verstopte zich urenlang. Een "verschrikkelijke ervaring"...

Faraji vertelde aan persagentschap MAP over de aanval en gijzeling. "Ik was in mijn kamer op de 2e verdieping toen ik iets voor 7 uur schoten hoorde. Het waren er steeds meer, gevolgd door een harde knal, mensen die riepen en renden...". Hij werd vervolgens door een Malinese verantwoordelijke gebeld die hem over de gijzelingsactie informeerde.

Noureddine bleef in zijn kamer verstopt en probeerde kalm te blijven. "Ik was bang, doodsbang. Het was ondraaglijk. Ik voelde het gevaar zo dichtbij. Ik probeerde desondanks kalm te blijven en mijn kamer niet te verlaten."

De Marokkaan werd enkele uren later door de hulpdiensten uit zijn kamer bevrijd. "Veiligheidsagenten klopten rond 10:45 aan de deur van mijn kamer en vroegen hen te volgen." Met andere hotelklanten werd Noureddine naar een sportzaal gebracht tot het einde van de aanval.

Bij de aanslag kwamen 21 mensen om het leven, waaronder twee gijzelaars volgens de Malinese autoriteiten. Zeven mensen raakten gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team