Zoeken

Marokkanen demonstreren massaal tegen Israëlische aanval in Jeruzalem

26 april 2022 - 17:52 - Wereld

©

Afgelopen vrijdag vonden in Marokko meer dan veertig demonstraties plaats om de aanvallen van de Israëlische strijdkrachten op de Al-Aqsa Moskee tijdens de Ramadan te veroordelen.

Op verzoek van verschillende verenigingen heeft hebben Marokkanen in ruim 27 steden tegelijk, meer dan veertig sit-in’s georganiseerd na het vrijdag- en het Tarawih-gebed. In een verklaring aan Al3omq, zeggen de initiatiefnemers dat de demonstranten hun engagement voor de Al-Aqsa Moskee uitten. Zij verwierpen ook categorisch de "normalisering van de betrekkingen met de Israëlische bezetter" die "de heiligheid van de Ramadan negeert om de Al-Aqsa Moskee en de bewoners van Jeruzalem aan te vallen".

Lees ook: Marokko veroordeelt Israëlische aanval in Jeruzalem

De Marokkaanse Autoriteit voor steun aan de zaak van de natie, bedankte het Marokkaanse volk en sprak haar waardering uit voor het Palestijnse volk "dat zich rechtstreeks verzet tegen de bezettingsmacht om het heilige karakter van de islamitische natie te verdedigen".

Lees ook: Abdessamad Ezzalzouli wekt woede Israëliërs

De afgelopen dagen hebben Israëlische troepen gelovigen bij de Al-Aqsa Moskee belaagd, zowel binnen de gebedsplaats als op de voorpleinen. Bij deze confrontaties zijn meer dan 200 Palestijnen gewond geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team