Zoeken

Steeds meer Marokkanen begraven hun doden in België

2 november 2021 - 11:20 - Wereld

©

Steeds meer Marokkanen in België, en voornamelijk in de regio van Brussel, geven er de voorkeur aan hun doden in België en niet in hun land van herkomst te begraven, dit ondanks een versoepeling van de gezondheidsbeperkingen.

Het begraven van moslims in België werd opgelegd door de coronapandemie, toen Marokko en andere islamitische landen, de repatriëring van in het buitenland overleden onderdanen weigerde uit vrees voor een verdere verspreiding van het Covid-19 virus.

Lees ook: Inwoners Maassluis vragen al 7 jaar islamitische begraafplaats

Moslims in Brussel hadden in die periode geen andere keuze dan hun doden op Brusselse begraafplaatsen te begraven, schrijft Belga. Volgens schattingen van het medium werden 1100 Marokkanen op de begraafplaats van Evere begraven.

Dit jaar, en ondanks een versoepeling van de beperkingen en de heropening van de grenzen, is de situatie onveranderd gebleven. Marokkaanse families blijven de keuze maken om hun naasten in België te begraven.

Lees ook: België: Gent zoekt locaties voor islamitische begraafplaatsen

Rachida, een in Brussel wonende Marokkaanse vrouw, vertelde aan het persagentschap dat ze zo dichter bij de overledenen kunnen zijn. "Ik weet dat ze hier is. Ik hoef geen vliegtuig te nemen om haar graf te bezoeken, omdat we slechts één keer per jaar naar Marokko gaan. Sommigen kunnen er zelfs niet naartoe gaan", legde ze uit net na het graf van haar moeder te hebben bezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team