Zoeken

Marokkanen bang om te trouwen?

9 november 2019 - 17:20 - Marokko

©

Een nieuw rapport van de Hoge Planning Commissie onthult veel veranderingen in het Marokkaanse familiesysteem in de afgelopen jaren, evenals veranderingen met betrekking tot het huwelijk en de vruchtbaarheid.

Volgens het document genaamd "Bevolking en ontwikkeling in Marokko" wordt het huwelijk in de Marokkaanse samenleving heel anders gezien dan in de afgelopen decennia. De gemiddelde huwelijksleeftijd is bij mannen gestegen naar 31,9 jaar en bij vrouwen naar 25,5 jaar. Marokkanen hebben dus steeds meer de neiging om het huwelijk uit te stellen.

Een van de meest opvallende veranderingen is het groeiende celibaat. Zo blijkt dat 35% vrouwen nooit getrouwd zijn geweest en dat 24% vrijgezellen tussen 30 en 34 en 11% tussen 45 en 49 jaar oud zijn.

Ook het vruchtbaarheidscijfer van Marokkaanse gezinnen is sinds 2014 aanzienlijk gedaald tot 2,21 kinderen per Marokkaanse vrouw. Dit aantal steeg lichtjes in 2018 tot 2,38 kinderen per vrouw.

Volgens de HCP zijn de meeste Marokkaanse gezinnen tevreden met twee kinderen en zouden in de toekomst zelf al genoeg hebben aan één kind als niets wordt ondernomen. Wetenswaardig is dat 70,7% van de Marokkaanse vrouwen een anticonceptiemiddel gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team