Zoeken

Marokko: 34.000 aanvragen kindhuwelijken ingediend

1 november 2019 - 15:00 - Marokko

©

Het toenemend aantal huwelijken met minderjarige in Marokko is zorgwekkend. Mohamed Abdennabaoui, Officier van justitie bij het Hof van Cassatie en president van het parket generaal, verklaarde dat tijdens een symposium van Unicef over het huwelijk van minderjarigen in Marrakech.

In 2018 werden 33.686 aanvragen van kindhuwelijken bij rechtbanken in Marokko ingediend. Dit cijfer "dwingt ons om ons vragen te stellen over de rechten van de kinderen die door de grondwet worden gegarandeerd en onze plicht om hen te beschermen voor de ontwikkeling en de opbouw van een moderne democratische samenleving", verklaarde Abdennabaoui tijdens de ontmoeting.

Volgens de magistraat "behoren minderjarigen op schoolbanken en bij hun ouders, ver van de verantwoordelijkheden en moeilijkheden van het huwelijk, vooral tijdens hun opvoeding".

Meerdere circulaires werden naar de rechtbanken in Marokko gestuurd om rechters aan te moedigen om rekening te houden met de belangen van de kinderen bij zaken die betrekking hebben tot de familiecode. Alle aanvragen die niet aan de geldende wetgeving voldoen moeten bovendien systematisch worden geweigerd. Ook moeten minderjarigen een gesprek hebben met de sociale diensten over de gevolgen van vroege huwelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team