Zoeken

Marokkaanse Zakia Khattabi minister van Milieu en Klimaat in België

2 oktober 2020 - 13:50 - Marokko

©

De voormalige co-voorzitster van Ecolo heeft haar weg gevonden naar de nieuwe Belgische regering onder leiding van Alexander De Croo. Zakia Khattabi, is van Marokkaanse afkomst en wordt nu minister van Milieu, Klimaat en Duurzame Ontwikkeling. Ze is een van de vele mensen die zich hebben ingespannen om een ​​plek te veroveren en erkenning te krijgen.

De nieuwe minister van Milieu, Klimaat en Duurzame Ontwikkeling is geboren in een Marokkaans gezin van eenvoudige komaf. Zakia Khattabi maakt deel uit van de groep jonge vrouwen met een allochtone achtergrond die gefascineerd zijn door vrijheid en gelijkheid. In 2009 werd ze voor het eerst verkozen in het Brusselse parlement en slaagde ze erin om zich aan te sluiten bij de afgevaardigden van de Federatie Wallonië Brussel en de Senaat, waar ze ontdekt werd door de media. Ze was er actief in de Commissie Justitie.

Haar politieke carrière was onberispelijk tot er in 2014 moeilijkheden ontstonden. Ondanks de moeilijkheden slaagde ze er in om in 2015 verkozen te worden tot co-voorzitster van Ecolo en sinds 2019 is ze Kamerlid in het Federaal parlement. Haar politieke carrière is getekend door afwijzing, tegenslagen en toegevingen, maar ook door een enorme vastberadenheid bij beslissingen.

Zakia Khatabbi is toegetreden tot de regering van De Croo en vertrouwt op haar brede politieke ervaring om de verantwoordelijkheid die haar is toevertrouwd te vervullen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team