Zoeken

Belgische minister Zakia Khattabi in opspraak

11 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

De Belgische minister van Klimaat Zakia Khattabi is in opspraak gekomen omdat ze gebruik maakt van de auto en het vliegtuig. Recent vloog de minister naar Marokko en Libanon. Volgens critici hoort de minister van Klimaat zich bewust te zijn van de consequenties voor het milieu.

De kritiek wordt geuit door luisteraars op het radioprogramma van ’U zegt het’ van RTFB. Zo vindt luisteraar Michel dat de minister een goed voorbeeld moet geven. Volgens hem kan de Zakia Khattabi prima gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets. Voor reizen naar het buitenland heeft Michel de volgende oplossingen voor, namelijk de trein pakken en anders videobellen.

Een andere luisteraar is het eens met Michel. Zij geeft aan dat ze haar oude auto moest opgeven, omdat ze volgens een nieuwe wetgeving niet mag rijden in Brussel. Ook zij vindt dat de minister beter haar best voor het milieu moet doen. Luisteraar Rina neemt het op voor Khattabi. Volgens haar is het onmogelijk dat de minister snel een familiebezoek kan doen als ze de trein moet pakken. Ze stelt dat het openbaar vervoer daarvoor niet efficiënt genoeg werkt.

In een interview met Sudpress meldt de minister dat ze niet kan werken zonder haar auto. Ook gaf ze aan dat ze voor privébezoeken naar Marokko of Libanon afhankelijk is van het vliegtuig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team