Zoeken

Marokkaanse Yasmina Haifi geschorst door Nederlandse ministerie na kritiek op Israël

14 augustus 2014 - 11:08 - Marokkanen in het buitenland

©

Kritiek uiten op Israël kan duur komen te staan in Nederland, vooral wanneer men voor het ministerie van Veiligheid en Justitie werkt. De Nederlands-Marokkaanse Yasmina Haifi weet er alles van. De ambtenaar werd woensdag met onmiddellijke ingang geschorst door het ministerie van Ivo Opstelten na kritieke uitspraken over de zionistische staat Israël.

Yasmina Haifi werkte tot gisteren bij het Nationaal Cyber Security Center van het Nederlandse ministerie. Begin deze week twitterde ze over de Islamitische Staat:

"ISIS heeft niets met Islam te maken... is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken"

Haar uitspraken vielen erg slecht bij haar werkgever die ervan wordt verdacht de jonge vrouw onder druk te hebben gezet om het bericht te verwijderen. Yasmina Haifi verwijderde haar Tweet en legde ook kort uit waarom.

"Tweet over ISIS heb ik zojuist verwijderd. Realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling."

Desondanks werd ze dezelfde dag door het ministerie van Veiligheid en Justitie geschorst. Of er verdere maatregelen zullen worden genomen is nog niet beslist.

Yasmina Haifi, voorzitter van actiecomité ’Herstel van Vertrouwen’, weigert haar woorden terug te nemen. In een ander bericht op het sociaal netwerk schreef ze later:

"Voor de volledigheid: heb willen zeggen dat ISIS onmogelijk islamitisch kan zijn. daden ISIS staan lijnrecht tov de islam predikt. Tot slot: ik neem volledig afstand van het gedachtengoed van ISIS en haar daden. En zeg dit met volle overtuiging."

In de Tweede Kamer vroegen PVV en CDA aan de ministers van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten en Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk, de nodige maatregelen te nemen tegen de jonge vrouw. PVV-leider Geert Wilders vroeg aan Opstelten om "deze ambtenaar per direct te ontslaan en ervoor te zorgen dat zij nooit meer in dienst mag worden genomen bij de overheid".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team