Zoeken

Marokko bij internationale coalitie tegen Islamitische Staat?

8 september 2014 - 17:10 - Marokko

©

Vorige week werd een NAVO-coalitie tegen de Islamitische Staat opgericht, onder druk van Amerikaanse president Barack Obama. Nu wordt van een aantal Arabische landen, waaronder Marokko, verwacht dat zij mee gaan doen.

Akhbar Al Yaoum meldt vandaag dat de vraag naar een deelname van Marokko duidelijk is. Obama heeft volgens de krant, Marokko formeel verzocht om deel te nemen aan de oorlog tegen Daech (Islamitische staat). Bewijs daarvan is volgens de krant het aanstaande bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry aan de MENA-regio, waar hij gaat proberen Arabische landen te betrekken.

Momenteel is het geen optie voor de Verenigde Staten om grondtroepen te sturen. Het enige wat de Amerikanen wel willen doen zijn luchtaanvallen uitvoeren, zoals ze nu al doen in het noorden van Irak. Dit kan echter snel veranderen na de komende toespraak van Barack Obama op woensdag. Obama zal dan zijn strategie tegen ISIS verduidelijken.

Tijdens een spoedvergadering gisteren in Caïro hebben de landen van de Arabische Liga beloofd de nodige maatregelen te treffen om terroristische groeperingen, waaronder die van de Islamitische Staat, te bestrijden. In de definitieve tekst wordt er echter geen melding gemaakt van een militaire grondinterventie. Er wordt enkel gesproken over een politieke en ideologische strijd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team