Zoeken

Nederland pakt rabbijn die naar Marokko vluchtte na verkrachtingen in Israël

13 september 2014 - 20:26 - Wereld

©

De Nederlandse politie heeft de voortvluchtige 77-jarige Eliezer Berland, rabbijn en leider van een joodse chassidische sekte, gearresteerd. Berland verstopte zich een tijdlang in Marokko nadat hij in Israël van meerdere verkrachtingen werd beschuldigd.

De ultraorthodoxe rabbijn wordt in zijn land gezocht voor de verkrachting van meerdere vrouwen én minderjarige meisjes. Na zijn vlucht verbleef de Rabbijn enkele maanden in Marokko. Hij verliet het koninkrijk onder druk van de Marokkaanse autoriteiten nadat hij zijn sekte deels had heropgericht in Marrakech.

Eliezer Berland werd gisteren op de luchthaven van Schiphol in Amsterdam gearresteerd nadat hij aan de Zuid-Afrikaanse politie wist te ontsnappen. De Nederlandse autoriteiten hebben de arrestatie van de man vrijdag bevestigd.

De rabbijn, tegen wie een internationaal opsporingsbericht was uitgevaardigd, verbleef behalve in Marokko, ook in Zwitserland, Zimbabwe, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Hij werd volgens persagentschap AFP vrijgelaten in afwachting van een beslissing over zijn uitlevering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team