Zoeken

Marokkaanse winkeliers onder druk

13 juni 2024 - 07:00 - Economie

©

Marokkaanse winkeliers, die hard getroffen zijn door de crises van Covid-19 in 2020 en Oekraïne in 2023, kunnen hun huurlasten niet meer dragen. Ze hebben hun kasproblemen kenbaar gemaakt aan vastgoedontwikkelaars die hen hun winkels verhuren.

De belangrijkste leden van de Marokkaanse Vereniging voor Verhuurvastgoed (AMIL) - Aksal, Aradei Capital, Foncière Chellah, Immorente, Marjane Holding, Kitea, Soft Group, Soprima, Yamed... - hebben een bijeenkomst gehouden met de vertegenwoordigers van de Marokkaanse Federatie van Netwerkhandel (FMCR), meldt Challenge.

Lees ook: Automobilisten en winkeliers afgeperst in Azrou

Tijdens deze gesprekken, die door beide partijen als constructief werden ervaren, kwamen de financiële- en kasproblemen van de winkeliers ter sprake. De winkeliers ondervinden nog steeds de nadelige gevolgen van de Covid-19-crisis en de Oekraïense crisis, maar ook de voortdurende stijging van de invoerrechten op producten uit Azië en de vele douane- en fiscale controles.

De FMCR heeft daarom gevraagd om een ​​gemeenschappelijke oplossing te vinden voor het probleem van de huurachterstanden van sommige winkeliers die hun huurlasten, die meer dan 10% van hun inkomsten bedragen, niet meer kunnen opbrengen.

Lees ook: Te veel winkelcentra in Marokko?

Om deze winkeliers te helpen, heeft de FMCR aan AMIL voorgesteld om huurcontracten met een gedeeltelijk variabele huur in te voeren. De hoogte van de huur wordt dan berekend op basis van het bruto-exploitatieoverschot van de huurder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team