Zoeken

Marokkaanse wijn succesvol in het buitenland

16 april 2017 - 11:20 - Economie

©

Marokko streeft ernaar in de komende jaren een belangrijke concurrent te worden voor bekende wijnproducerende landen zoals Frankrijk en Italië.

Volgens Jean-Marie Aurand, directeur generaal van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding investeert Marokko daarvoor massaal in de sector. “In Marokko is er een echt potentieel. Ze zijn de sector aan het moderniseren, investeren in wijngaarden om de wijnstokken te vernieuwen, maar ook in de kelders en het apparatuur.”, aldus Aurand aan RFI.

De expert sprak vol lof over Marokkaanse wijn. “Alle wijnen die ik in Marokko mocht proeven zijn kwaliteitswijnen die competitief zijn op de internationale markt. En ze worden overal ter wereld uitgevoerd.” Volgens hem is het koninkrijk een belangrijke plek op de internationale markt aan het winnen dankzij de opleiding van wijnprofessionals.

In Afrika heeft Zuid-Afrika als eerste in de wijnsector geïnvesteerd. Het land is nu de zevende grootste wijnproducent ter wereld. Andere landen zoals Tunesië en Algerije proberen ook een plaatsje op de wijnmarkt te winnen maar zijn veel later in de sector gaan investeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team