Zoeken

Japanners willen in Marokko investeren

6 mei 2017 - 16:30 - Economie

©

Een Japanse zakendelegatie bevindt zich momenteel in Marokko om de investeringsmogelijkheden in het koninkrijk te bespreken. De zakenmannen hebben vooral interesse in de zonne-energie, auto industrie, elektrotechniek en elektronica, financiering en transport.

« We geloven dat Japanse bedrijven op verschillende gebieden kunnen bijdragen aan de investeringsdynamiek in het koninkrijk », verklaarde de parlementaire vice-minister van Buitenlandse Zaken van Japan, Shunsuke Takei, aan persagentschap MAP.

Volgens de bewindsman die de delegatie leidt, tonen Japanse bedrijven in toenemende mate interesse in Marokko terwijl vier keer meer Japanse bedrijven zich in de afgelopen jaren in het koninkrijk hebben gevestigd.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel heeft de Japanse zakendelegatie aangemoedigd om in sectoren met een groot potentieel zoals de autosector, luchtvaart en elektronica te investeren. Hij sprak ook over de strategische situatie van Marokko, de stabiliteit, moderne infrastructuren en voordelen die aan beleggers worden aangeboden.

Moulay Hafid Elalamy stelde teven dat een vijftigtal Japanse bedrijven reeds in Marokko gevestigd zijn waaronder Sumitomo Wiring Systems, eerste werkgever van Marokko met 19.000 medewerkers, Yazaki Corporation en Fujikura.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team