Zoeken

Marokko meest aantrekkelijk land voor investeerders in Noord-Afrika

24 april 2017 - 17:10 - Economie

©

Marokko is volgens de vorige week gepubliceerde Africa Investment Index het tweede meest aantrekkelijk land in Afrika voor investeerders.

Volgens het rapport is het Koninkrijk goed gerangschikt dankzij de "sterke economische groei, strategische geografische ligging, stijging van de directe buitenlandse investeringen, importdekking en gunstig ondernemingsklimaat", bericht persagentschap MAP.

Het koninkrijk wordt voorafgegaan door Botswana dat zich volgens de Africa Investment Index onderscheidt door verschillende factoren, waaronder de importdekking en de gemakkelijkheid om er zaken te doen.

Egypte is derde dankzij de de toenemende buitenlandse directe investeringen en de groeiende stedelijke bevolking. Zuid-Afrika, vierde in de ranglijst, doet het goed dankzij de groei van zijn BBP, de gemakkelijkheid om er zaken te doen en zijn grote bevolking.

Om de ranglijst op te stellen analyseerde Africa Investment verschillende factoren zoals de economische groei, de liquiditeits- en renterisico’s, het ondernemingsklimaat en de demografie.

Bladna.nl