Zoeken

Marokkaanse regering investeert massaal in gezondheidssector Rif

17 mei 2017 - 20:25 - Economie

©

In het noorden van Marokko wordt al maanden tegen de autoriteiten geprotesteerd. Een van de eisen is een betere gezondheidssector. De regering heeft als gevolg besloten om massaal te investeren in de sanitaire infrastructuur in de Rif.

In totaal werd 450 miljoen dirham vrijgemaakt in het kader van het koninklijke programma voor stedelijke ontwikkeling genaamd « Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit ».

Mohammed Badi, provinciale afgevaardigde voor de Gezondheid, verklaarde aan ALM dat de bouw van het Provinciaal Ziekenhuis CHP en zeven andere ziekenhuis was gestart.

In de regio Al Hoceima, waar veel mensen kanker hebben, wordt binnenkort ook een kankerinstituut geopend dat voor 12 miljoen dirham zal worden uitgerust door de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

18 miljoen dirham zal worden gewijd aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden en apparatuur in ziekenhuizen. Functiewoningen en voertuigen zullen aan het verplegend personeel en artsen worden aangeboden.

In Imzouren, waar al maanden onrust heerst, wordt een ziekenhuis van 54 miljoen dirham gebouwd. Het Mohammed V ziekenhuis in Al Hoceima zal tevens volledig worden heringericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team