Zoeken

Marokkaanse wetenschappers vinden middel tegen prostaatkanker

1 april 2019 - 15:40 - Marokko

©

Een Spaans-Marokkaans team wetenschappers zou een middel hebben gevonden om prostaatkanker in een vergevorderd stadium te genezen. Het middel is gebaseerd op citrusschillen.

Het team bestaat uit onderzoekers van de faculteit Wetenschappen van de Abdelmalek Essaadi-universiteit en Spaanse onderzoekers van de Universiteit van Alcalá de Henares. De wetenschappers hebben een patent aangevraagd om zo snel mogelijk een medicijn te ontwikkelen.

Mohamed Amine Amrani, directeur van het Marokkaans team, vertelde aan persagentschap MAP over het middel:

"Citrusschillen worden gedistilleerd om essentiële oliën te verkrijgen waarvan de chemische componenten rijk zijn aan limoneen, een natuurlijke chemische stof. De limoneen ondergaat vervolgens een eenvoudige chemische transformatie om derivaten te verkrijgen die kunnen worden opgelost in water en dus ook in het bloed."

Oplosbaarheid is altijd een obstakel geweest voor de effectiviteit van geneesmiddelen tegen kanker. De derivaten van oliën van citrusschillen blokkeren de metastases en vallen enkel besmette cellen aan.

Dankzij dit middel zullen er ook geen bijwerkingen meer zijn van een chemotherapiebehandeling, waarbij zowel gezonde als besmette cellen worden aangevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team