Zoeken

Italiaanse justitie doet uitspraak na vondst lichamen Marokkaanse vrouwen

29 december 2021 - 19:40 - Wereld

©

Het parket van Lodi bij Milaan in Italië, heeft uitspraak gedaan in de zaak over de vondst van de levenloze lichamen van twee Marokkaanse vrouwen in een maïsveld op 3 juli dit jaar.

Het gerecht heeft besloten om de bestuurder van de tractor die de vrouwen zou hebben aangereden, niet te vervolgen. Het gaat volgens de Italiaanse justitie om een ongelukkig ongeval waarbij de twee dakloze vrouwen om het leven kwamen.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouwen dood aangetroffen in Italië

In het besluit van het parket staat dat het ongeval niet kon worden voorkomen. De jonge bestuurder van de tractor kon de vrouwen vanuit de cabine van het voertuig niet zien of horen. De twee slachtoffers lagen tussen de maisplanten die ruim 2 meter hoog waren, toen hij de velden met pesticide besproeide.

Het Italiaans persagentschap ANSA schrijft dat de politie de stoffelijke overschoten van de twee Marokkaanse vrouwen in San Giuliano Milanese hadden gevonden. Naast hen lagen flessen bier en aluminiumpapier. De twee vrouwen zouden ook drugs hebben genomen.

Lees ook: Marokkaanse studenten dood aangetroffen in villa in Roemenië

De bestuurder van de tractor was na de vondst gearresteerd en in bewaring gesteld. Een onderzoek was ingesteld voor doodslag. Tijdens zijn verhoor vertelde hij dat hij niets had gevoeld toen hij met zijn tractor over de vrouwen heen zou zijn gereden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team