Zoeken

Marokkaanse vrouw wordt uitgezet, dochtertjes blijven in België

6 december 2014 - 18:21 - Wereld

©

Een Marokkaanse moeder wordt sinds een week in een migrantencentrum in het Belgische Steenokkerzeel vastgehouden. Ze zou vandaag naar Marokko worden teruggestuurd. Haar dochtertjes van 4 en 9 mogen niet mee.

"Deze moeder heeft een geldig paspoort en verblijfsvergunning. Ze reisde vorige week naar Marokko en vertrouwde haar kinderen aan een vriendin. Bij haar terugkeer in België werd ze op vraag van de Dienst Vreemdelingenzaken aangehouden, omdat haar reis als verdacht werd beschouwd", legt haar advocate Selma Benkhelifa uit.

Toen ze werd aangehouden vertelde de vrouw dat ze twee dochters had die bij een vriendin in Brussel verbleven. De Dienst Vreemdelingenzaken hield daar geen rekening. De vriendin die voor de kinderen zorgt is eveneens bij de Vreemdelingenzaken, de Jeugdhulp en het Kinderrechtencommissariaat gaan kloppen zonder dat er een oplossing werd gevonden.

De moeder heeft geen bezwaar tegen haar uitzetting naar Marokko maar wil met haar kinderen vertrekken. De Vreemdelingenzaken vertelden haar dat ze dan maar vliegtickets voor haar dochters moest kopen, wat niet kan vanuit het migrantencentrum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team