Zoeken

Vrouw met hoofddoek opzettelijk door auto meegesleurd in België

23 november 2014 - 15:59 - Wereld

©

Fatima Ziati, 33, werd samen met haar zuster opzettelijk aangereden en over ruim 300 meter meegesleurd in de Belgische hoofdstad Brussel, omdat ze een hoofddoek draagt.

De slachtoffers staken de straat over toen een vrouw met haar auto aankwam. "Ze had tijd genoeg om te remmen, maar in plaats daarvan versnelde ze en reed ze op ons af", vertelt Fatima aan La Capitale.

"Het is alsof ze ons wilde wegvegen! Mijn zus en ik hadden beiden het reflex om ons vast te klampen aan de motorkap om niet onder de wielen te belanden". Fatima bleef zich huilend en smekend vastklampen aan de motorkap. De bestuurster "lachte met een satanische glimlach, alsof ze er plezier in had".

Haar zuster Salma had iets meer geluk. Zij wist na een dertigtal meter van de auto te springen. Zij raakte daarbij wel gewond aan de polsen en enkels.

Voor Fatima is er geen twijfel mogelijk. "Het is een racistische daad, ze reed me aan omdat ik een hoofddoek draag. En ze lachte!"

Het incident vond op 21 oktober plaats. Fatima besloot zich tot de media te wenden omdat het gerecht te traag werkt. Fatima wil niet dat de bestuurster ongestraft blijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team